Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Пастет»Пастет от тиквички

Пастет от тиквички

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Пастет от тиквички
Снимка: Monika Ivanova
2 / 4
27/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • заквасена сметана - 1 с.л.
  • крема сирене - 50 г
  • сирене - 50 г твърдо
  • копър на вкус
  • сол - 1/2 к.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • лимонов сок - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате тиквичките на колелца, без да ги белите, посолявате и оставяте да се отцедят от излишната вода.

Мажат се със зехтина от двете страни и се слагат да се запекат на тиган, като се обръщат, за да придобият приятен загар и от двете страни.

Всички останали съставки смесваме в купа и когато тиквичките са готови, добавяме и тях и пасираме.

Пастетът е чудесен с брускети или като предястие, поднесен на препечена филийка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: