Гръцки бадемови сладки

27/05/2016
Марияна
отМариянаМастър Шеф6982605975
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции50 бр.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 451
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • масло - 350 г меко
  • захар - 200 г фина кристална
  • ванилена захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 100 мл лек
  • жълтъци - 2 бр., със стайна температура
  • коняк - 60 мл
  • вода - 1 1/2 ч.л. от портокалови цветове
  • бадеми - 300 г, запечени и смлени едро
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • брашно - 850 г
  • пудра захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бадемите се слагат на един ред в суха тава и се запичат леко на 180°C. Изпечените бадеми се охлаждат напълно и се смилат.

В голяма купа се смесват маслото, захарта и ванилената захар и се разбиват с миксер продължително. После добавяме зехтина и жълтъците постепенно. Разбиваме добре. Добавяме бадемите.

Изсипваме коняка и водата от портокалови цветове.

Пресяваме брашното и слагаме вътре бакпулвера. Объркваме добре. Тестото се оформят на топки малки и се слагат в тава, застлана с хартия за печене.

Пекат се на 180°C в предварително загрята фурна до порозовяване.

Оставаме на страна леко да изстинат. Овъргалваме с пудра захар.

Хапваме с кафе.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

marcheva14
marcheva14
30.03.2017 23:49
Разрешавам си да добавя две снимки към основната рецепта от кулинарен блок на Йоана Петрова. Изключително вкусни сладки или по точно курабии или още по точно "Курабиедес" , както са познати в Гърция. Спазвала съм много точно рецептата, даже и показвам точно каква портокалова вода съм ползвала при направата им. Промених само това, че при мен бадемите не ги смлях, а поставих цяла ядка по средата на топката и я завих.
Имам само една основна грешка, че направих 1/3 от рецептата и разкошните "Курабиедес" много бързо свършиха.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв