Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Охлювчета с лионски салам

Охлювчета с лионски салам

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Охлювчета с лионски салам3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 6 ч.ч.
  • прясно мляко - 200 мл
  • мая - 1 бр.
  • олио - 100 мл
  • яйца - 2 бр.
  • яйца - 1 бр. за намазване
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • подправки - ръсеница
  • салам - 2 бр. лионски с кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявам брашното. Разбивам яйцето със солта, добавям олиото. Стоплям прясното мляко и размивам маята със захарта и 1 с.л брашно.

Правя си кладенче в брашното и слагам всички продукти. Замесвам тестото върху набрашнен плот. Нарязвам на шайби лионския салам и леко го изпържвам в горещо олио.

Вътре е с кашкавал и придава хубав вкус. Изпържените парчета нарязвам на дребно. Оставям да втаса готовото тесто за 40 мин., завито с кърпа на топло.

Разделям го на 12 части. Всяко парче разточвам на овал. Долната част режа на ресни, а в горната слагам парченцата лионски салам по дължина с помощта на лъжичка.

Навивам от частта, където е парченцата лионски салам към ресните. Формата е дълга. Навивам го в кръг, като охлюв. Подреждам ги в тава, застлана с хартия за печене.

Оставям да втасат още 30 мин. Разбивам 1 яйце. Намазвам с разбитото яйце (с помощта на четка). Поръсвам с ръсеница. Пека на 180 градуса в загрята фурна. Хапваме с компот.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: