Начин на приготвяне
В купа слагаме маята, поръсвам със захар. Разбърквам. Добавям киселото мляко, водата, олиото. Постепено добавям и брашното.
Солта ръсим на няколко пъти между брашното. Замесваме меко тесто. Намазваме отгоре с олио и покриваме. Оставяме да втаса на топло, докато удвои обема си.
Разделям на две тестото. Всяка част разточвам на кора с дебелина 2-3 мм. Намазвам с меко масло и поръсвам с натрошено сирене и подправки.
Отгоре слагам другата кора и по същия начин намазвам и поръсвам със сирене и подправки. Завивам на руло и после на охлюв.
Слагам във форма за кекс предварително намазана с олио. С нож правя леки разрези.
В чашка разбърквам жълтъка с олиото и с четка намазвам навсякъде. Втасва повторно. Пека в загряла фурна на 170 градуса.