Унгарски бисквити

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
25 бр.

Необходими Продукти

  • масло - 200 г
  • пудра захар - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 500 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • какао - 30 г.
  • захар - за поръсване
  • сладко - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавя се пресятото брашно с бакпулвера и разбитите яйца.

Месим тесто върху набрашнен плот. Разделяме го на две части.

В едната слагаме какаото. Разточваме лист от двата вида тесто.

Изрязваме кръгчета от светлото тесто и от какаовото. Върху светлите поръсваме захар.

Редим ги в тава застлана с хартия за печене. Печем в загрята на 180 градуса фурна.

След като изстинат ги намазваме със сладко и залепваме две по две - едно светло кръгче с едно какаово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Таня Арабаджийска
Таня Арабаджийска
Една част от бисквитите оставих неслепени с комфитюр, те си останаха хрупкави, а тези които слепих с комфитюр на другият ден бяха омекнали. Отбелязвам го това за тези които обичат хрупкави бисквити да не ги слепят, въпрос на вкус.
29.11.2016 14:55