Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Дюнери»Содени питки с кайма

Содени питки с кайма

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Содени питки с кайма
Снимка: Марияна
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Пирожчици със сочна месна плънка, които се хапват минимум по 2"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • амонячна сода - 1/2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • сол - щипка
  • захар - 1 ч.л
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • плънка
  • кайма - 1/4 кг.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържвам кайма леко със сол, черен пипер на вкус и чубричка по желание. Може да добавим малко водичка.

Разбиваме яйцето. В киселото мляко слагаме содата да шупне. Пресяваме си брашното и си правим кладенче. В кладенчето слагаме яйцето, шупналото мляко, щипка сол, захарта, олиото и месим.

Прехвърляме всичко върху набрашнен плот и пак си месим. Получава се мекичко тесто.

Точим лист върху набрашнен плот. Върху половината слагаме от плънката, завиваме с другият край.

Режем с чиния, леко набрашнена във форма на правоъгълници. Питките трябва да се притиснат от 4 краища и по средата с каймяна плънка.

Пържим в горещо олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна
Марияна
Много са вкусви, меки от вътре. Пробвай и с яйце.
29.05.2016 10:40
К К
К К
Много вкусни и аз ги правя по същия начин и вкъщи бързо ги хапват. Като в замесването не слагам яйца, но като ги гледам ще взема да опитам, много ми харесаха!
28.05.2016 21:16