Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кренвиршки»Содени питки с кренвирш

Содени питки с кренвирш

Содени питки с кренвирш
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Когато трябва да сготвите нещо набързо за цялото семейство - содени питки с кренвирш"

Необходими Продукти

  • брашно - 700 г
  • кисело мляко - 400 г
  • яйца - 1 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • оило - 3 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сирене - 150 г
  • кренвирш - 2 бр.
  • масло - 30 - 40 г
  • шарена сол - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и направете кладенче.

Нарежете на ситно кренвиршите и натрошете сиренето.

Погасете содата в киселото мляко.

Разбийте яйцето.

Сложете всички продукти при брашното и разбъркайте с лъжица.

Когато стане трудно с лъжицата, доомесете с ръце. Ще получите леко лепкаво тесто.

Застелете тава с хартия за печене. С намаслени ръце късайте от тестото и оформете малки топчета. Наредете ги в тавата.

В средата на всяко направете дупка с пръст и поставете по парче масло. Наръсете питките с шарена сол и ги оставете за малко.

През това време загрейте фурната на 180 градуса.

Изпечете кренвиршките за 30-40 минути до получаване на златист загар.

Поднесете с чаша айран.

Содените питки с кренвирш са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: