Начин на приготвяне
Пресейте брашното и направете кладенче.
Нарежете на ситно кренвиршите и натрошете сиренето.
Погасете содата в киселото мляко.
Разбийте яйцето.
Сложете всички продукти при брашното и разбъркайте с лъжица.
Когато стане трудно с лъжицата, доомесете с ръце. Ще получите леко лепкаво тесто.
Застелете тава с хартия за печене. С намаслени ръце късайте от тестото и оформете малки топчета. Наредете ги в тавата.
В средата на всяко направете дупка с пръст и поставете по парче масло. Наръсете питките с шарена сол и ги оставете за малко.
През това време загрейте фурната на 180 градуса.
Изпечете кренвиршките за 30-40 минути до получаване на златист загар.
Поднесете с чаша айран.
Содените питки с кренвирш са много вкусни.