Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник с ябълки и стафиди

Тиквеник с ябълки и стафиди

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Тиквеник с ябълки и стафиди2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
"Знаете какво казват за тиквениците - ако не е с ябълки и стафиди, хич не ни ги хвалете"

Необходими Продукти

  • ябълки - 3 средни
  • тиква - 1 и 1/2 ч.ч. настъргана
  • стафиди - 100 г златна, голяма
  • захар - 3/4 ч.ч. кафява
  • масло - 60 г
  • канела - 1 ч.л. пълна
  • джинджифил - 1 щипка
  • сметана - 2 с.л. сладка
  • кори - за баница
  • орехи - 1 ч.ч. натрошени
  • захар - за поръсване по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките настържете или нарежете на дребни парчета. Смесете ги заедно с настърганата тиква, предварително накиснатите във вода или мляко златни стафиди и захарта.

Сложете ги на котлона и бъркайте, докато леко се карамелизират. Добавете към тях 1/2 от маслото, канелата, сметаната и щипката джинджифил и изчакайте да се карамелизират напълно.

Разтопете маслото вземете, намажете с него 2 кори и по дължина разпределете от плънката. Посипете с орехи, още захар по желание, завийте на руло и подреждайте рулата в голяма, намазнена тава.

Отгоре също посипете с малко захар. Сложете тиквеника да се пече за около 20 минути в предварително загряна на 180 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
55
43
31
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Таисия
Таисия
Много интересна рецепта. Ще се възползвам да я направя. И вида наистина е страхотен. Благодаря.
31.10.2014 18:58
Ivelina
Ivelina
Супер рецепта!
19.10.2013 18:02
Дими
Дими
То само като го видиш и ти се прияжда!Страхотен вид!
19.10.2013 17:51
1