Шоколадово тирамису

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
04/11/2011
"Уверяваме ви, че Роси готви едни от най-хубавите сладки десерти, а ние - стараем се да не прекаляваме с тях "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо59 807
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Тирамису

Начин на приготвяне

Натрошете шоколада и го разтопете на водна баня. Оставете леко да се охлади и го разбъркайте внимателно с разбитата сметана и Маскрапонето. По желание може да подсладите крема с количество захар на око.

Смесете кафето с рома. Потапяйте всяка бишкота за кратко в кафето. Подредете основата, покрийте с крем, отново ред бишкоти, крем, ред бишкоти и завършете с крем.

Отгоре поръсете леко с кафе мока и какао. Оставете Шоколадовото тирамису в хладилника поне за 1 час, а най-добре - за една нощ.

Мерителни лъжици с купа-29%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мерителни лъжици с купа
14.00 лв.
10.00 лв.
Виж ››

Страхотен комплект от мерителни лъжици с купа. Може да измерите точно сухи или течни съставки, и да ги сипете директно в купата. Имате 5 лъжици с различна вместимост и цветове.

Рейтинг

5 18
4 11
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Десислава
Десислава
16.01.2015 23:30
Моля опитвайте се да пишете грамотно!
3
0
иванка генова
иванка генова
29.12.2014 20:34
Харесвам блгарска куфня как сепреготвят слаткишите това миелюбимото правене ф куфнята
0
4
Пепина
Пепина
05.06.2013 17:34
Изпробвала съм няколко варианта за крем на бишкотена торта, но този ми допадна най-много. В къщи харесваме тъмните кремове.
0
0
иванка генова
иванка генова
29.12.2014 20:36
Заготвяне ислаткиши мисе отдава по поколение такае исерадвам че имаме влзарска куфня
0
3