Начин на приготвяне
Тиквичката се нарязва на ситно и се сварява до готовност в солена вода. След като тиквичката се свари отделяме от водата в тенджерата около 30 мл. вода и сипваме при непрекъснато бъркане желатина, след което го оставяме на страна.
Тиквичките се прецеждат и изплаква със студена вода да изстинат по- бързо.
Слагаме охладените тиквички в купа и прибавяме нарязана на ситно краставицата, нарязаните на ситно подправки както и катъка и майонезата и разбъркваме хубаво.
Към така приготвената салата прибавяме и желатина като разбъркаме хубаво. Готовата салата слагаме в подходящи чашки и прибираме в хладилник за около час или във фризера за около половин час.
След като стегне напълно обръщаме чашките в чиния и сервираме.
Коментари