Жълт фасул в буркани

30/05/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3536692572
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 797
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • жълт фасул
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се измива хубаво, почиства се и се начупва на парчета. След като сме начупили фасула, го слагаме в тенджера и пълним с вода до нивото на фасула, може и повече, но не по-малко.

Слагаме фасула да се вари, щом заври, го солим на вкус и варим 20 мин. След като са минали 20 минути, го махаме от огъня.

Оставяме да поизстине и пълним в чисти и сухи буркани, като пълним и по малко от водата, в която е врял фасулът (до ръбчето).

Затваряме хубаво и нареждаме бурканите в тенджерата или казан и варим на слаб огън час и половина, след като заврят.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар