Жълт фасул в буркани

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.

Необходими Продукти

  • жълт фасул
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се измива хубаво, почиства се и се начупва на парчета. След като сме начупили фасула, го слагаме в тенджера и пълним с вода до нивото на фасула, може и повече, но не по-малко.

Слагаме фасула да се вари, щом заври, го солим на вкус и варим 20 мин. След като са минали 20 минути, го махаме от огъня.

Оставяме да поизстине и пълним в чисти и сухи буркани, като пълним и по малко от водата, в която е врял фасулът (до ръбчето).

Затваряме хубаво и нареждаме бурканите в тенджерата или казан и варим на слаб огън час и половина, след като заврят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: