Родопски кюфтета

Родопски кюфтета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко месо - 200 г
  • свинско месо - 200 г
  • пилешко месо - 200 г
  • гъби - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • чубрица - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • магданоз - 2 стръка
  • брашно - 1 ч.ч.
  • олио - 100 - 150 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе трите вида месо на месомелачка. Слагаме го в купа. Нарязваме на дребно лука, гъбките и магданоза, и ги слагаме при смляното месо.

Рендосваме кашкавала на ренде и слагаме и него в каймата. Прибавяме едно сурово яйце, подправките - черен пипер, чубрица и сол на вкус.

Измесваме с ръце каймата заедно с всички продукти, до получаване на еднородна смес. С навлажнени с вода ръце оформяме кюфтетата.

В чиния слагаме брашното, овалваме кюфтетата от всички страни в него и ги подреждаме в тавичка, в която предварително сме загрели олиото.

Слагаме ги във фурната и ги печем до готовност на 200 градуса. Изваждаме ги и ги сервираме по желание с лютеница, пресен лук или пъстра зеленчукова салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Никой не отказа на такава порция ,чудесна е
30.05.2016 20:49
1