Начин на приготвяне
Смиламе трите вида месо на месомелачка. Слагаме го в купа. Нарязваме на дребно лука, гъбките и магданоза, и ги слагаме при смляното месо.
Рендосваме кашкавала на ренде и слагаме и него в каймата. Прибавяме едно сурово яйце, подправките - черен пипер, чубрица и сол на вкус.
Измесваме с ръце каймата заедно с всички продукти, до получаване на еднородна смес. С навлажнени с вода ръце оформяме кюфтетата.
В чиния слагаме брашното, овалваме кюфтетата от всички страни в него и ги подреждаме в тавичка, в която предварително сме загрели олиото.
Слагаме ги във фурната и ги печем до готовност на 200 градуса. Изваждаме ги и ги сервираме по желание с лютеница, пресен лук или пъстра зеленчукова салата.
Коментари