Начин на приготвяне
Измийте добре ягодите. Почистете ги от дръжките и ги нарежете на филийки. Оставете няколко за украса.
Разбийте сметаната, добавете към нея на части кремa сиренето и подсладете по желание.
Нарежете на дъното на малка тавичка 12 от бишкотите, като преди това всяка топите за кратко в кафето. Отгоре разпределете половината крем.
Наредете половината ягоди и покрийте отново с бишкоти, които топите в кафето. Този път над тях сложете ягодите и покрийте добре с крема. Украсете с отделените ягоди. Оставете в хладилник за поне 2 часа преди консумация.
За по-красива визия на десерта използвайте йенска тавичка и поднесете директно с нея на масата. Може да подредите по вътрешните стени парченца ягоди.
Коментари