Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Двуцветен сладкиш с череши

Двуцветен сладкиш с череши

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Двуцветен сладкиш с череши
Снимка: Добринка Петкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
14
"Като видим такъв сладкиш и веднага ни се приисква да имаме рожден ден, за да ви почерпим с него"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • масло - 100 г разтопено
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • какао - 2 с.л.
  • череши - 20 - 25 бр. без костилка
  • за крема
  • пудинг - 1 бр. ванилия (около 80 г)
  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 50 г
  • захар - 2 - 3 с.л.
  • за заливката
  • черен шоколад - 200 г
  • олио - 1 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата. Добавете захарта и продължете разбиването.

Прибавете разтопеното масло, млякото и пресятото брашно с бакпулвера. Разбъркайте внимателно с телена бъркалка.

В тавичка (26 см) с хартия за печене изсипете две трети от сместа. В другата част прибавете какаото и разбъркайте.

Изсипете върху бялата смес и наредете оваляните в брашно череши. Печете на 180 градуса за 35-40 минути (или до суха клечка).

През това време направете пудинга според указанието на опаковката.

Оставете леко да се охлади и прибавете маслото.

Изсипете пудинга върху изстиналия блат и загладете добре.

Разтопете шоколада, добавете малко олио към него (за блясък), и като леко се охлади, залейте плодовия сладкиш.

Оставете го в хладилника да стегне и украсете по ваш вкус.

Двуцветният сладкиш с череши е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: