Сладко от ябълки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
16/11/2013
"Лятна сладост в бурканчета!"
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо136 674
  • Преглеждания за месеца7457
  • Преглеждания за седмицата718
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • ябълки - 2 кг
  • захар - 1 кг
  • лимонтузу - 2 ч.л.
  • ванилия - 1 шушулка
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете захарта и водата в голяма тенджера на котлона. Оставете да се вари, докато се получи гъст сироп. Успоредно с това измийте, обелете и почистете от семките ябълките.

Нарежете ги на малки парченца и ги добавете към почти готовия сироп заедно с ванилията. Сладкото се вари докато ябълките омекнат и сиропът се сгъсти. Накрая се добавя киселината.

Готовото сладко още горещо се пълни в бурканчета, затварят се и веднага се обръщат надолу. По желание може да стерилизирате за 5 минути.

Стъклен буркан за сладко - 7 х 9 см
За вашата зимнина препоръчваме:
Стъклен буркан за сладко - 7 х 9 см
3.90 лв.
Виж ››

Сладкото никога не е в безопасност от изяждане, но за неговото качество и годност този стъклен буркан гарантира

Рейтинг

5 12
4 7
3 3
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Stef
Stef
24.05.2015 07:11
Няма опасност за целостта на бурканчетата, ако са затоплени предварително.
5
0
Илиев
Илиев
25.10.2014 21:00
Готовото сладко още горещо се пълни в бурканчета, затварят се и веднага се обръщат надолу.... И ако не гръмнат ще е добре ;-)
1
3
Илияна Апостолова
Такааа,направих сладкото :) Стана мааалко по-гъстичко отколкото исках, но пак ще се изяде :) Реших да добавя и малко канела- обожавам тази подправка. И не сбърках. Аромата е невероятен.
2
0