Начин на приготвяне
В съд върху котлона изсипваме олиото и в него задушаваме нарязаните на дребно моркови, целина и бялата част на лука. Добавяме малко вода и задушаваме до полуомекване.
Изсипваме още 1 ч.ч. гореща вода и слагаме размитото със студена вода брашно. Прибавяме червения пипер и оставяме ястието да заври.
След това слагаме нарязаните на ситно зелени пера на лука и картофите, обелени и нарязани на кубчета. Осоляваме.
След 10 минути изсипваме нарязания на ситно спанак. Оставяме го да омекне за 10 минути и накрая прибавяме настърганите домати и кравето масло. Похлупваме с капак и изчакваме за още 10 минути.
Отстраняваме от котлона и поръсваме със ситно нарязан магданоз.