Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Капама»Богата капама с наденица

Богата капама с наденица

Богата капама с наденица
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
30/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
280 мин.
Общо
300 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зеле - 1 бр. кисело
  • наденица - 2 парчета, пикантна /сурова/
  • наденица - 3 - 4 бр. малки, с чубрица /сурови/
  • свински котлети - 2 бр.
  • пилешко филе - 2 парчета
  • мас - 2 с.л. свинска
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме лука и го смесваме със свинската мас и червения пипер. Загряваме тази смес на умерена температура на котлона и отместваме.

Нарязваме киселото зеле.

Сипваме на дъното на глинен съд малко от маста и отгоре разстиламе малко зеле.

Отгоре поставяме двата свински котлета, покриваме със зеле, сипваме малко от маста и подреждаме наденичките с чубрица. Покриваме със зеле, поливаме с мас и подреждаме пикантната наденица и пилешкото, нарязани на парчета.

Отгоре покриваме с останалото зеле и сипваме останалата мас.

Затваряме плътно капака на съда и поставяме във фурната капамата.

Включваме на 120 градуса и готвим 4 часа, без да отваряме съда.

След това увеличваме температурата на 200 градуса и печем още около 40 минути.

Сервираме вкусната Богата капама с наденица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: