Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Капама»Задушена зеленчукова капама

Задушена зеленчукова капама

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Задушена зеленчукова капама2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 6 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • целина - ½ глава
  • спанак - 500 г
  • домати - 3 бр.
  • зелен лук - 2 бр.
  • олио - 1 к.ч.
  • масло - 20 г
  • брашно - 1 ½ с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд върху котлона изсипваме олиото и в него задушаваме нарязаните на дребно моркови, целина и бялата част на лука. Добавяме малко вода и задушаваме до полуомекване.

Изсипваме още 1 ч.ч. гореща вода и слагаме размитото със студена вода брашно. Прибавяме червения пипер и оставяме ястието да заври.

След това слагаме нарязаните на ситно зелени пера на лука и картофите, обелени и нарязани на кубчета. Осоляваме.

След 10 минути изсипваме нарязания на ситно спанак. Оставяме го да омекне за 10 минути и накрая прибавяме настърганите домати и кравето масло. Похлупваме с капак и изчакваме за още 10 минути.

Отстраняваме от котлона и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: