Начин на приготвяне
От зелето отделете 4 листа, а останалото нарежете в купа на ситно. Нарязаното зеле поръсете с червен пипер и разбъркайте.
В малко мазнина запържете нарязания лук и добавете каймата. Бъркайте, докато стане на трохи, и сложете ориза, чубрицата и щипка червен пипер. Разбъркайте и махнете от котлона.
С тази смес завийте 4 сарми. Обезкостете бутчетата и нарежете всичките меса на хапки.
Суджука нарежете на по-големи парчета. На дъното на всяко гювече сложете по една с.л. свинска мас. Покрийте с нарязано зеле и наредете от различните меса + една сарма във всяко гювече.
Сложете по един дафинов лист и няколко зърна черен пипер. Отново сложете от нарязаното зеле и сипете вода до средата на ястието.
Печете капамата един час на 200 градуса, намалете фурната на 160 градуса и печете още три часа.
Моите капачета са с отвор и затова под тях затворих първо с фолио.
Капамата в гювечета е готова.