Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Капама»Зеленчукова капама на фурна

Зеленчукова капама на фурна

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5284k1k2k5
Зеленчукова капама на фурна
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
01/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Дали зеленчуковата капама е по-вкусна от банската ще трябва да откриете сами, като си я приготвите"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 - 6 бр. средно големи
  • моркови - 2 бр.
  • зеле - 500 г прясно
  • лук - 1 глава
  • олио - 50 мл
  • домати - 1 ч.ч. от консерва
  • магданоз - няколко стръка
  • чубрица - на вкус
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвям картофите и морковите, лука - обелвам ги, измивам и нарязвам на кубчета.

Направо в малка дълбока тавичка слагам олиото и нарязаните зеленчуци и запържвам леко. Като поомекнат добавям нарязаното на ситно зеле.

Поръсвам червен пипер и посолявам на вкус. Наливам малко вода (около 200 мл).

След около 15 минути, като започне да поизвира, добавям пасираните домати. Доливам още малко вода. Прибавям накълцан магданоз и чубрица на вкус.

Поставям тавичката в предварително загрята фурна да се пече до готовност за около 30 мин.

Зеленчуковата капама е изцяло постна и може да сервирате както топла, така и студена.

Ястието е икономично, леко и не присъстващи силни подправки в него го правят подходящо и за детската кухня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: