Шпиковано агнешко бутче със салвия и чесън

02/06/2016
"Комбинацията между салвия и чесън придава неустоим вкус на агнешкото! Насладете се и вие на най-вкусното агнешко бутче!"
Приготвяне40 мин.
Готвене180 мин.
Общо220 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 025
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • агнешко бутче - 1 бр.
  • чесън - 1 глава
  • салвия - 10 - 12 листенца
  • сол
  • червен пипер
  • масло - 100 г
  • агнешко було
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте агнешкото бутче. Направете дълбоки прорези. Обелете скилидките чесън. Натъпчете във всеки прорез скилидка чесън и листенце салвия. Поръсете с червен пипер и овкусете със сол.

Намажете бутчето с масло. Завийте го с булото. Покрийте го с фолио и го оставете за около 30 минути, за да си поеме от ароматите на подправките.

Сложете бутчето в тава, намазана с масло. Добавете 2 ч.ч. вода. Покрийте тавата с алуминиево фолио и подпъхнете краищата.

Печете за около 3 часа в умерена фурна, докато месото започне да се отделя от костта.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар