Начин на приготвяне
Смесваме всички сухи съставки в дълбок съд. Чукваме яйцето и постепенно добавяме водата, бъркайки. Трябва да се получи гладко тесто, което да може да се моделира с ръце. Ако е прекалено меко или прекалено твърдо, може да се коригира с малко вода или малко брашно.
След като сме добили желаното тесто, го премесваме с намаслени ръце и оформяме топка. Поставяме я в намаслена купа и я оставяме така 15 минути. След това намазваме тестото с масло и го късаме на топки, имащи големината на по-голям зелен орех.
Нареждаме топките в тава, на разстояние една от друга, и ги завиваме с домакинско фолио. Нека починат още 10 минути. После вземаме всяка топка и я разточваме на кръг с големината на палачинка.
Поръсваме с грис и прегъваме палачинката като плик с квадратна форма. Така получените пликове поръсваме с още малко грис и оставяме да починат още 15 минути. Изпичаме за кратко от двете страни в съвсем леко намаслен тиган.