Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Оризови кюфтета»Кюфтенца с ориз и зеленчуци, оваляни в трохи

Кюфтенца с ориз и зеленчуци, оваляни в трохи

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Кюфтенца с ориз и зеленчуци, оваляни в трохи
Снимка: Марияна
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Има какво да ви кажем, кюфтенцата са си кюфтенца и са невероятно вкусни, ароматни и хрупкави, особено когато са приготвени по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • ориз - 2 ч.ч. сварен
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. прясна
  • целина - 1 резен
  • лук - 1/2 глава
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • копър - няколко стръка
  • магданоз - няколко стръка
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • за панировката
  • яйца - 1 бр.
  • брашно
  • хлебни трохи - пресни
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От няколко сухи филии хляб стриваме с ръце трохи. Трохите ги слагаме за 30 минути в чинийка да изсъхнат още, за да са удобни да оваляме кюфтенцата с тях.

Всички зеленчуци нарязваме на много ситно. Аз лично ползвах блендер. Нарязвам и копъра и магданоза. Ползвах също пресен, защото вкуса на кюфтенцата става по-хубав. Сварявам си ориза. Трябва ни 2 ч.ч сварен ориз. Смесвам зеленчуците с 1/2 от сварения вече ориз. Останалия ориз го смесвам с яйцето.

Овкусяваме със сол, черен пипер, слагам и мащерка. Много добре обърквам. Правя си малки кръгли кюфтенца с леко мокри ръце. Разбивам си едно яйце за панировка. Овалваме всяко едно леко в брашно, после в яйцето и накрая в трохите от хляб.

Нареждам всички кюфтенца в тава с хартия за печене. Отгоре ги напръсквам с олио. Пека ги на 200 градуса докато трохите станат леко златисти. Хапваме със салата. Леко и вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: