Класическо реване

PlesnevaPlesnevaПомощник Готвач1723512522
03/06/2016
"Виждали сме рецепти за класическо реване, много реванета сме изяли служебно, но реването на Соня буквално ни взе акъла "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо64 099
  • Преглеждания за месеца249
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • Реване
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • Сироп
  • вода - 1 л
  • захар - 150 г
  • лимонова кора - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукнах яйцата, като разделих белтъците от жълтъците. Разбих белтъците на сняг, добавих една ч.захар, 1 ванилия и продължих с бъркането.

След това разбих жълтъците и започнах да ги изсипвам на тънка струя към белтъците, когато всичко се разбърка добре добавих и 1 ч. брашно - също малко по малко.

Държа да отбележа - не съм слагала никакъв набухвател! Така ще спестя предварително коментарите на тази тема :). Изпекох го в незагрята фурна на 150 градуса на вентилатор до суха клечка.

Докато реването изстиваше, сложих 1 л. вода, 150 г. захар и настъргах малко кора от лимон. Придаде му страхотен вкус. Оставих да ври, докато видимо сиропът се сгъсти. За любителите на по-силните аромати, може да добавят пръчка канела и 1-2 карамфилчета.

Залях вече студения сладкиш с врелия сироп, пое го веднага. Даже можеше и още, защото аз го обичам да ми капе от виличката.

Приятен апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
marcheva14
marcheva14
18.01.2017 10:25
Не, Сонче, реване никога не съм правила с удоволствие ще я погледна. Благодаря !
4
1
marcheva14
marcheva14
17.01.2017 19:36
Чудесна и лесна рецепта, Соня! Направо започнах да се облизвам, много обичам реване.
2
0
Plesneva
Plesneva
18.01.2017 10:14
Благодаря,бързичка е и лесна.Тъкмо се чудих какво сладичко да забъркам,доста време не бях го правила :)
А пробвала ли си млечното реване? Уникално е.Виж рецептата в профила ми :)
1
0