Класическо реване

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542k2
Класическо реване
Снимка: Sharkyfox
2 / 5
15/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
16
"Виждали сме рецепти за класическо реване, много реванета сме изяли служебно, но реването на Соня буквално ни взе акъла"

Необходими Продукти

  • Реване
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • Сироп
  • вода - 1 л
  • захар - 150 г
  • лимонова кора - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукнах яйцата, като разделих белтъците от жълтъците. Разбих белтъците на сняг, добавих една ч.захар, 1 ванилия и продължих с бъркането.

След това разбих жълтъците и започнах да ги изсипвам на тънка струя към белтъците, когато всичко се разбърка добре добавих и 1 ч. брашно - също малко по малко.

Държа да отбележа - не съм слагала никакъв набухвател! Така ще спестя предварително коментарите на тази тема :). Изпекох го в незагрята фурна на 150 градуса на вентилатор до суха клечка.

Докато реването изстиваше, сложих 1 л. вода, 150 г. захар и настъргах малко кора от лимон. Придаде му страхотен вкус. Оставих да ври, докато видимо сиропът се сгъсти. За любителите на по-силните аромати, може да добавят пръчка канела и 1-2 карамфилчета.

Залях вече студения сладкиш с врелия сироп, пое го веднага. Даже можеше и още, защото аз го обичам да ми капе от виличката.

Приятен апетит!

Класическото реване е чудно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Блатът е уникален! Браво за рецептата, поздравявам ви. За сиропа ми се стори много водата по рецептата и го направих с 1ч.ч. захар и 3 ч.ч. вода. Получи се превъзходно реване!
25.09.2022 14:07
2
Анонимен
Анонимен
Сиропът рядък ли е, щото ми се струва много вода на 150гр захар? И за колко време се изпича на 150С в стандартна правоъгълна тава?
24.09.2022 16:39
marcheva14
marcheva14
Не, Сонче, реване никога не съм правила с удоволствие ще я погледна. Благодаря !
18.01.2017 10:25
4
1
marcheva14
marcheva14
Чудесна и лесна рецепта, Соня! Направо започнах да се облизвам, много обичам реване.
17.01.2017 19:36
3
1
Покажи всички подкоментари