Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Крокети»Рибено-картофени крокети

Рибено-картофени крокети

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Рибено-картофени крокети2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Понякога мечтите се сбъдват, но дори и да не се сбъднат, винаги може да се утешите с вкусни рибено-картофени крокети"

Необходими Продукти

  • скумрия - 400 г
  • картофи - 400 г
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1/3 връзка
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • индийско орехче - 1/3 ч.л.
  • черен пипер
  • галета
  • яйца
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме рибата. Почистваме и оставяме настрана само месото. Сваряваме картофите и ги пасираме. Рибата нарязваме на ситно. Нарязваме магданоза на ситно.

Лука нарязваме. Слагаме на вкус сол, черен пипер и индийското орехче. После добавяме и едно яйце за спойка.

Смесваме добре. С мокри ръце оформяме крокети. Аз лично ги направих по-дългички.

Всеки оваляме в галета и после в разбито предварително яйце. Пържим в горещо олио. Хапваме със салата. Добър апетит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: