Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козунак с разноцветен локум

Козунак с разноцветен локум

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Козунак с разноцветен локум
Снимка: Марияна
1 / 4
04/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Когато всички козунаци са пухкави и на конци - заложете на визията и вкуса - пригответе Козунак с разноцветен локум"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • мас - 60 г
  • масло - 100 г
  • мая - 30 г
  • ванилия - 1 бр.
  • сол - щипка
  • лимонова кора - от 1/2 бр.
  • брашно - 600 г
  • локум - разноцветен
  • олио
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме прясното мляко. Настъргваме кората на лимона. Разбиваме яйцата със захарта. Маята размиваме в съд с прясното мляко, супена лъжица захар и супена лъжица брашно.

Пресявам брашното. Правим си кладенче в брашното. Размекваме маста и маслото. Аз използвах от немското масло. Изсипваме всички продукти и месим продължително. В намазнен с олио съд слагаме тестото. Покриваме го с кърпа и отгоре с одеяло, слагаме в топла стая за около 1 1/2 часа.

След като втаса, го измесваме повторно върху набрашнен плот. Разделяме тестото на 3 части. Всяка оформяме на дълго. Вътре във всяка чат слагаме локум. Локумът, който слагаме, е разноцветен и нарязан на много дребно. Сплитаме като плитка пълните с локум части.

Намазняваме с олио и посипваме с брашно форма. Оставяме да втаса за 1 час. После мажем с яйце и поръсваме със захар. Загряваме фурната на 160 градуса. Печем козунака.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Страхотен козунак!
28.04.2022 11:33