Начин на приготвяне
Затопляме прясното мляко. Настъргваме кората на лимона. Разбиваме яйцата със захарта. Маята размиваме в съд с прясното мляко, супена лъжица захар и супена лъжица брашно.
Пресявам брашното. Правим си кладенче в брашното. Размекваме маста и маслото. Аз използвах от немското масло. Изсипваме всички продукти и месим продължително. В намазнен с олио съд слагаме тестото. Покриваме го с кърпа и отгоре с одеяло, слагаме в топла стая за около 1 1/2 часа.
След като втаса, го измесваме повторно върху набрашнен плот. Разделяме тестото на 3 части. Всяка оформяме на дълго. Вътре във всяка чат слагаме локум. Локумът, който слагаме, е разноцветен и нарязан на много дребно. Сплитаме като плитка пълните с локум части.
Намазняваме с олио и посипваме с брашно форма. Оставяме да втаса за 1 час. После мажем с яйце и поръсваме със захар. Загряваме фурната на 160 градуса. Печем козунака.
Коментари