Торта Пататник

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Торта Пататник2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10 парчета
"Навити ли сте за една солена тортичка с картофи и пилешко?"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • пилешки бутчета - 2 цели
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • печурки - 400 г
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 300 мл
  • магданоз - 4 стръка
  • масло - 60 г краве + за намазване
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се сваряват и се обезкостяват. Отделяме си само месото, кожата я махаме.

Картофите се обелват, нарязват се на много малки парчета, за да се сваряват по-бързо, а пък и ще ги пюрираме. Варим ги в тенджера, в която сме сложили много малко сол. След това се пюрират. Смесват се с половината от млякото и от маслото. После се овкусяват със сол и черен пипер. Разбъркваме.

Гъбите се обелват и се нарязват на тънки шайби. Лукът се реже на полумесеци. Запържваме в останалото масло лука и гъбите. Слага се месото вътре. Нарязваме на ситно магданоз пресен. Слагаме и него вътре.

При необходимост добавяме малко сол. Оттегля се от огъня.

Форма за торта с ринг с диаметър 25 см. се намазва с масло и се поръсва с галета. Във формата се изсипва картофеното пюре и се заравнява. Отгоре се разпределя сместа, която сме приготвели вече.

Останалото мляко се разбива с брашното и яйцето и заливаме ястието. Пече се в загрята на 180 градуса. Аз ползвах вентилатор. Изваждаме. Оставяме леко да изстине. Вадим от формата. Слагаме в голяма плоска чиния. Режем като торта.

Много е вкусно. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: