Боб яхния с бекон

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Боб яхния с бекон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
6-8
"Нас ако ни питате, това е най-вкусната яхния, която може да съществува!"

Необходими Продукти

  • боб - 300 г червен
  • бекон - 200 г
  • чушки - 1 зелена + 1 червена
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 малък
  • олио - 150 мл
  • червен пипер - 1 - 2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • чубрица - 1 ч.л. суха
  • джоджен - 1 ч.л. сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете от вечерта боба в студена вода да се накисне. На следващия ден сменете водата и го сложете да се свари напълно с малко сол и олио. Щом е почти готов, отделно запържете в мазнината накълцания лук и морков.

Щом омекне добавете нарязания на парчета бекон. Щом и той се запържи, добавете нарязаните чушки и задушавайте под капак, докато омекнат. От време на време разбърквайте.

Подправете зеленчуковата смес със сол, черен и червен пипер, разбъркайте и я изсипете към врящия боб. Поръсете с джоджена и чубрицата и доварете боба за още 5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
42
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Кера Николова
Кера Николова
Изглежда добре сега ще го направя
29.01.2015 11:41
1
1