Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена питка»Содена питка с мая

Содена питка с мая

К КК К
Готвач
1577391671
Содена питка с мая
Снимка: К К
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 700 г
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • мая - 1/2 пакетче (и по - малко)
  • вода - 200 - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се слага в дълбока купа и си правим кладенче. В него се слага солта и киселото мляко, в което сме разбили содата.

Слагаме маята в малко хладка вода и изчакваме да шупне. След като шупне я слагаме при брашното, доливаме топлата вода и омесваме меко тесто, което оставяме за 15 минути да втаса.

След като втаса го слагаме в намазана с олио тава и поръсена с брашно. Пече се цяла, като с помощта на точилка се разточва и се набоцква с вилица, в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.

След като се извади се поръсва с вода и се увива в кърпа. Оставя се за 20 минути и се чупи. Мека е като памук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#177504
Потребител#177504
За какво е маята??????
25.09.2016 17:27
1
Покажи всички подкоментари