Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свинско с гъби и червени печени чушки

Свинско с гъби и червени печени чушки

Свинско с гъби и червени печени чушки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг без кост
  • печурки - 6 - 7 бр. големи
  • чушки - 3 - 4 бр. печени
  • топено сирене - 1/2 бр.
  • лук - 1 глава
  • бяло вино - 1 ч.ч
  • масло - 1/4 бр.
  • олио - 1 к.ч
  • пармезан - 100 г настърган
  • сол
  • черен
  • червен пипер
  • универсална подправка - за месо
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на филийки и се овкусява с подправките. Изпича се на скара или оребрен тиган. Нарежда се в йенска форма или тенджера.

Отгоре се подреждат парченца червена чушка и се поръсва с пармезан. Гъбите се почистват и задушават в маслото и олиото (може и свинска мас). Прибавя се лукът и малко от виното.

Накрая се прибавя и топеното сирене. Като се разтопи, сместа се изсипва върху месото.

Изсипва се и останалото вино. Може да се прибави малко вода, ако се налага. Ако има още месо, редът се повтаря. Слага се капака и се поставя в студена фурна. Пече се до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: