Арадопита

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Арадопита2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.

Необходими Продукти

  • киселец - 400 г, нарязан на ситно
  • спанак - 500 г, нарязан на ситно
  • зелен лук - 1 връзка, нарязан на ситно
  • копър - 1 връзка, нарязан на ситно
  • магданоз - 1 връзка, нарязан на ситно
  • сол - 2 ч.л.
  • зехтин - 1 ч.ч.
  • царевично брашно - 2 ч.ч., фино
  • фета - 500 г сирене
  • прясно мляко - 600 мл
  • вода - 1 ½ ч.ч. гореща
  • яйца - 2 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме всички почистени и нарязани на ситно зелении, поръсваме ги със солта и ги намачкваме за 4-5 минути, докато пуснат водата си. Отцеждаме ги внимателно и към тях добавяме 1 ч.ч. зехтин. Отново ги размачкваме, за да поемат зехтина, и изсипваме 1 ч.ч. царевично брашно и натрошеното сирене, разбъркваме добре.

Към свареното мляко, което оставяме на котлона, започваме малко по малко да прибавяме останалото брашно при непрекъснато бъркане с дървена лъжица, посоляваме и бъркаме, докато се сгъсти.

Изсипваме половината от млечно-царевичната смес в намаслена тава и отгоре разпределяме зелениите.

Към останалата смес добавяме горещата вода и с нея заливаме питата.

Печем в предварително загрята фурна на 190 градуса за 1 час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: