Начин на приготвяне
В купа смесваме всички почистени и нарязани на ситно зелении, поръсваме ги със солта и ги намачкваме за 4-5 минути, докато пуснат водата си. Отцеждаме ги внимателно и към тях добавяме 1 ч.ч. зехтин. Отново ги размачкваме, за да поемат зехтина, и изсипваме 1 ч.ч. царевично брашно и натрошеното сирене, разбъркваме добре.
Към свареното мляко, което оставяме на котлона, започваме малко по малко да прибавяме останалото брашно при непрекъснато бъркане с дървена лъжица, посоляваме и бъркаме, докато се сгъсти.
Изсипваме половината от млечно-царевичната смес в намаслена тава и отгоре разпределяме зелениите.
Към останалата смес добавяме горещата вода и с нея заливаме питата.
Печем в предварително загрята фурна на 190 градуса за 1 час.