Начин на приготвяне
В купа сипваме млякото, бакпулвера и содата. Разбъркваме да шупне.
Наливаме олиото и бъркаме. В друга купа разбиваме яйцата с бъркалка и добавяме при млякото. Пак объркваме.
Брашното пресяваме и сипваме на части, като не спираме бъркането. После чаша грис. Бъркаме.
Слагаме двата вида сирене, гъбите и подправките и объркваме хубаво.
Тази смес сипваме във кексова форма или тава (28 см), която предварително сме намазнили с олио и поръсили с галета.
Печем соления кекс в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 55 минути. Проверяваме с клечка.
Готовия солен кекс с гъби и два вида сирене оставяме за 10 минути в изключена фурна. После отваряме вратата на фурната и оставяме да се охлади напълно.
Местим в подходящ поднос и украсяваме с пресен босилек по желание.