Бърз и пухкав тутманик

Потребител#170618Потребител#170618
Помощник Готвач
172
2k
457
1k
2
23/11/2018
"Колко често вашата баба правеше тутманик? "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
78 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо441 942
  • Преглеждания за месеца235
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена78

Необходими Съставки

* мерки и количества
Тутманик

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Слагате в купа водата с маята, захарта и 2 л.брашно, разбърквате и оставяте маята да се активира.

Пресявате брашното, добавяте разбитите яйца, олиото, солта, шупналата мая и киселото мляко, в което предварително сте сложили содата. Разбърквате добре сместа. Тя става гъста и лепкава. И я оставяте да втаса.

Намаслявате тавичка и изсипвате половината от сместа, поръсвате със сирене и разтопено масло и изсипвате останалата част отгоре. Разстилайте с намаслена лъжица.

Отгоре нахвърляйте на парченца останалата част от маслото. Пече се на 170 градуса като фурната не се загрява предварително.

Приятен апетит!

Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
51.99 лв.
Виж ››

За да готвите с песен на уста, се нуждаете от алуминиева тава. И то не каква да е - кръгла тава с незалепващо покритие, с която готвенето ще се превърне в революционно откритие! Забавлявайте, докато създавате кулинарни шедьоври лесно и удобно.

Рейтинг

5 25
4 1
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#218298
Супер е.
1
0
Йордан Вълчев
Става перфектен, аз като мъж се справих от първия път, но е важно да се спазят точно указанията и грамажите и няма да имате ядове. Единствено маслото увеличих до 100 гр. но това не е проблем според мен!
0
0
emilia
emilia
27.01.2018 10:30
Това не е тутманик а солен кекс
1
1