Тутманик (с миксер)

ЙорданкаЙорданка
Новак
37
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10 парчета
"Вадете миксера, защото заедно такъв тутманик ще завъртим, всички ще ахнат"

Необходими Продукти

  • мая - 1 кубче
  • прясно мляко - 220 мл
  • захар - 1 с.л
  • брашно - 1 с.л
  • яйца - 4
  • олио - 100 мл.
  • сол - 1 с.л
  • брашно - 800 г
  • За плънката
  • сирене - 300 г
  • кисело мляко - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • Допълнително
  • масло - 150 г за намазване
  • яйца - 1 разбито
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в предварително затоплено прясно мляко, с една с.л захар и брашно.

Оставете да престои 15 минути. След това добавете предварително разбити 4 яйца, 100 мл олио, 1 с.л сол и 1 ч.ч. от брашното. Разбийте с миксер около 5 минути, постепенно добавяйте по-малко от брашното, докато миксерът се затрудни.

Продължете да месите с ръце, добавяйки останалото брашно. След това изсипете тестото на набрашнен плот и месете, докато престане да е лепкаво. Оставете тестото да престои 15 минути (може да го намажете с масло).

Пригответе плънката.

След като е готов, тутманика го оставете да втасва 30 минути и печете на 170 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: