Начин на приготвяне
Слагате в купа водата с маята, захарта и 2 л.брашно, разбърквате и оставяте маята да се активира.
Пресявате брашното, добавяте разбитите яйца, олиото, солта, шупналата мая и киселото мляко, в което предварително сте сложили содата. Разбърквате добре сместа. Тя става гъста и лепкава. И я оставяте да втаса.
Намаслявате тавичка и изсипвате половината от сместа, поръсвате със сирене и разтопено масло и изсипвате останалата част отгоре. Разстилайте с намаслена лъжица.
Отгоре нахвърляйте на парченца останалата част от маслото. Печете тутманика на 170 градуса като фурната не се загрява предварително.
Приятен апетит!
Коментари
Пресявате брашното
предполагам е много вкусен
Благодаря!