Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Лапад с ориз и кюфтета

Лапад с ориз и кюфтета

Лапад с ориз и кюфтета
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Всеки лапад е по-вкусен, когато го поднесете с кюфтета - стара кулинарна мъдрост"

Необходими Продукти

  • лапад - 2 връзки
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • зелен лук - 2 стръка
  • ориз - 1 к.ч.
  • домати - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • за кюфтетата
  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • черен пипер - 1 к.л.
  • чубрица - 1 к.л
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме кюфтетата, като към каймата прибавяме нарязан на дребно лук и магданоз, черен пипер, чубрица и сол на вкус.

Измесваме добре всичко заедно и с мокри ръце оформяме кюфтета, които оставяме да почиват 1 час.

В тенджера слагаме олиото, лука нарязан на дребно, бланширан и нарязан лапад и домат нарязан на дребно. Добавяме ориза, измит и отцеден, малко вода и оставяме да се задушава за 7-8 минути.

Доливаме около литър гореща вода и пускаме вътре кюфтетата. Варим около 30 минути.

В купичка слагаме брашното, червения пипер, наливаме малко студена вода и разбиваме на рядка кашичка, която изливаме в тенджерата.

Подправяме с черен пипер и сол на вкус и варим още 10 минути. Когато ястието е готово поднасяме с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: