Начин на приготвяне
Първо приготвяме кюфтетата, като към каймата прибавяме нарязан на дребно лук и магданоз, черен пипер, чубрица и сол на вкус.
Измесваме добре всичко заедно и с мокри ръце оформяме кюфтета, които оставяме да почиват 1 час.
В тенджера слагаме олиото, лука нарязан на дребно, бланширан и нарязан лапад и домат нарязан на дребно. Добавяме ориза, измит и отцеден, малко вода и оставяме да се задушава за 7-8 минути.
Доливаме около литър гореща вода и пускаме вътре кюфтетата. Варим около 30 минути.
В купичка слагаме брашното, червения пипер, наливаме малко студена вода и разбиваме на рядка кашичка, която изливаме в тенджерата.
Подправяме с черен пипер и сол на вкус и варим още 10 минути. Когато ястието е готово поднасяме с кисело мляко.