Рога на газела

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Рога на газела2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
20 бр.

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч. с набухватели
  • масло - 150 г, разтопено
  • портокалова вода - 2 с.л. вода от портокалов цвят /продава се в арабските магазини/
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
  • бадеми - 100 г, смлени
  • шамфъстък - 100 г, смлян
  • фурми - 200 г
  • смокини - 100 г, сушени
  • мед - 2 с.л.
  • канела - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънка:

В купа разбъркваме добре бадемите, шамфъстъка, фурмите, смокините, меда, портокаловата вода и канелата, докато получим гъста паста.

Към пресятото брашно добавяме разтопеното масло и портокаловата вода, като замесваме меко и еластично тесто, при нужда добавяме малко студена вода и оставяме тестото в хладилника за 30 минути, покрито със стреч фолио.

Вадим го и го разточваме върху набрашнен плот, нарязваме го на правоъгълници с размер 10/12 см. В получените правоъгълници разпределяме от плънката, като на всеки слагате от нея на две места, намазваме ръбовете им с разбитите с прясното мляко жълтъци и ги сгъваме на две по дължина.

С остър нож разрязваме правоъгълниците, така че да се оформят по два рога, които се сгъват един към друг под ъгъл 45 градуса.

Мажем сладките с жълтък и ги печем в предварително загрята фурна на 190 градуса за 15 минути.

Докато са горещи, ги поръсваме с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: