Пилешки пържолки Ох, на батко

Сия РибагинаСия РибагинаМастър Шеф69496120485
09/06/2016
"Според вас батко ли приготвя тези сочни пържолки или батко ги хапва? "
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 720
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • пилешки пържоли - 2 бр. от бут
  • черен пипер
  • шарена сол - 1 ч.л.
  • лимони - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • ракия - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте пържолките от двете страни, препоръчвам използването на пържола бут с кожа, по-вредна е, но изпечена кожата няма равна на вкус. Изцедете в купа сока на лимона, добавете настъргана скилидка чесън, шарена сол, черен пипер и ракията.

Сложете пържолките в тази смес и добре ги оваляйте, така че да се покрият от всички страни. Покрийте с домакинско фолио и сложете във хладилника за час да се мариноват.

Извадете пържолките и ги оставете 15 минути на стайна температура. Загрейте скарата, ако нямате възможност да пускате скарата, ползвайте като мен грил тиган.

Сложете пържолките в горещия тиган или скара първо с кожата надолу. Запечете от едната страна, когато пържолата се отделя лесно от тигана, значи е готова, обърнете и от другата страна да се запече.

Хапнете си пържолките със студена бира, картофки, люто чушле и много кеф :)

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Асенова
Много оригинално име!
1
1