Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли със зеленчукови шишчета на грил

Свински пържоли със зеленчукови шишчета на грил

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Свински пържоли със зеленчукови шишчета на грил3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Знаехме си, знаехме си, свинските пържоли са най-добрата гарнитура за зеленчуковите шишчета, ще ни прощават веганите и вегетарианците"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • универсална подправка - за свинско месо
  • тиквички - 1 бр.
  • чушки - 2 - 3 бр.
  • лук - 2 глави
  • гъби - 10 - 15 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • за марината
  • лимони - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, почистете и нарежете зеленчуците с еднаква големина.

Наредете ги на шишчета, като ги редувате.

В купа смесете сока от лимона, зехтина, сол на вкус и копъра. С тази смес намажете шишчетата.

Оставете в хладилника да се мариноват за няколко часа. След това ги наредете в тавичка, сипете малко вода и ги задушете за кратко във фурната.

Овкусете пържолите и ги изпечете на грила.

Извадете зеленчуковите шишчета от фурната и ги запечете леко на грила, след като сте изпекли пържолите.

Свинските пържоли със зеленчукови шишчета на грил са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Емил Димитров Радев
Емил Димитров Радев
Това е голяма вкусотия
31.03.2018 17:16