Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Шишчета»Пилешки сърчица на шиш, гарнирани със сос от гъби и бекон

Пилешки сърчица на шиш, гарнирани със сос от гъби и бекон

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пилешки сърчица на шиш, гарнирани със сос от гъби и бекон
Снимка: Добринка Петкова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"С такива вкусотии всяко парти ще се превърне в истинска фиеста"

Необходими Продукти

  • пилешки сърца - 500 г
  • гъби - 250 - 350 г
  • лук - 2 глава
  • сол
  • черен пипер
  • за соса
  • масло - 20 г
  • бекон - 150 г
  • гъби - 150 г
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете сърчицата.

Нарежете гъбите и лука на еднакви парчета.

Направете шишчетата и ги изпечете на скара или грил тиган. За соса разтопете маслото и задушете бекона и гъбите.

Поръсете с брашното, разбъркайте добре и налейте вода до необходимата гъстота.

След няколко минути посолете и поръсете с черен пипер. Сервирайте шишчетата със соса и салата по избор.

Пилешките сърчица на шиш, гарнирани със сос от гъби и бекон са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: