Торта от дроб

ЛюсиЛюси
Новак
2020247
Торта от дроб
Снимка: Люси
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • дроб - 1 кг (аз обичам свински, но истинската рецепта е с телешки)
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 5 с.л.
  • подправки - по вкус сол, чер. пипер, кимион, индийско орехче
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • лук - 3 - 4 големи глави
  • олио
  • майонеза
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-лесното нещо и не по-дълго от обикновените палачинки.

1. Дроба смиламе в месомелачка.

2. Добавяме яйцата, подправките, брашното.

3. Смесваме.

4. После добавяме малко по малко млякото до консистенцията на тестото за палачинки.

5. Изпичаме палачинки с дебелината като на катма. Получават се около 6-7 палачинки.

6. Нарязваме лука на кубчета и го изпържваме до златист цвят. Смесваме с майонеза. И с тази смес намазваме между блатовете.

7. Отгоре намазваме с тази смес, а може и със заквасена сметана. Украсете, както поискате.

Ще си оближете пръстите!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: