Шницели от домашно пиле с гарнитура

МариянаМарияна
Мастър Шеф
752
261
622
6
12/06/2016
"Забравете за пилешките хапки - който разбира, приготвя уникални шницели от пилешко месо и хиб не се хвали с тях, за да не му ги изядат "
Приготвяне35 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо640
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме бялото месо от домашно пиленце. Правим го на тънки филенца, осоляваме си ги леко и поръсваме с черен пипер. Всяко от филенцата оваляме в галета /изпечен леко и смлян стар хляб в случая/. Разбиваме две яйца в купичка. Оваляме после филенцата и в тях. Пържим от двете страни в горещо олио. Слагаме ги върху кухненска хартия.

Обелваме картофите и ги режим като клечки. Пържим ги в горещо олио. Вече готови посоляваме със сол и объркваме леко.

Нарязваме на ситно 1/2 глава лук и го запържваме в 2 с.л олио, прибавяме измития ориз, разбъркваме. Като стане прозрачен, прибавяме прецеден бульон от сварено пиле. Подправяме със сол и черен пипер. Сваряваме си ориза на тих огън.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар