Начин на приготвяне
Вземете едно пиле със средно тегло около 1. 2 кг. Нарежете го на дребни парчета, като всяко парче трябва да е средно около 50-60 г, махнете гръбнака, отделете го за супа.
Сложете в голям тиган олиото и маслото на котлона да се загреят, сложете месото да се запържи до златисто, като го обръщате от всички страни. Подправете със сол и черен пипер. Нарежете лука на дребно и го добавете към запърженото пиле. Разбъркайте и оставете за 5 минути до златисто.
Обелете и нарежете доматите на кубчета. Вземете по голяма тенджера и прехвърлете в нея пилето и лука, добавете доматите, доматеното пюре и аджика. Ако нямате аджика може да използвате лютивка - същото е.
Разбъркайте, намалете котлона на средна температура и затворете с капак. Задушавайте ястието около 15 минути, като периодично разбърквате.
Сложете виното и отново разбъркайте. Може да използвате и същото количество пилешки бульон, но с вино става по-вкусно, ако доматите са много водни и пуснат много течност, намалете количеството на виното или бульона наполовина.
Задушавайте още 10 минути. Нарежете чесъна и кориандъра на ситно, в случая аз нямах свеж кориандър и го заместих с магданоз.
Когато ястието се посгъсти сложете чесъна, кориандър и чаена лъжичка хмели сунели. Разбъркайте, изключете котлона и оставете 5 минути на остатъчна топлина.