Милинките на Вили

Милинките на Вили
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
05/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
1 тава
"Вили тъкмо приготви тези пухкави домашни милинки и добави рецептата. Още са топли... Лесна и вкусна рецепта за перфектен старт на деня!"

Необходими Продукти

  • мая - жива, 20 г
  • брашно - 1 кг
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - топло, 200 мл.
  • вода - топла, 200 мл
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • Заливка
  • олио - 100 мл.
  • сирене - 200 гр
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква с топлата вода и захарта. Оставя се докато отгоре се получат мехурчета и сипваме в пресято брашно. Добавя се прясното мляко, яйцето, солта, оцета.

Замесваме тесто и оставяме докато удвои обема си. С намаслени ръце се оформят топчета, които се нареждат в намазана с олио тава.

Отгоре се поръсва натрошеното сирене. Загрява се олиото, сипва се брашното да се запържи с една щипка сол. Заливаме втасалите топчета.

Печем в загрята фурна 180 градуса 35 минути до зачервяване.

Изваждат се и покриваме с кърпа за 5 минути.

Поднасяме с айрян!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна
Марияна
Много добре изглеждащи милинки. Приятен загар и равно подредени и по големина също. Рецептата също е много добра. Поздравления Вили!Скоро ще бъде направена, слагам към любими.
09.08.2016 13:19
2
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Благодаря Веселина ,Янка - като че ли с тестото най ме бива ,обичам да меся ,обичам и да хапвам тестени изделия - диета друг път
05.02.2016 20:49
2
Yana G.
Yana G.
Е страхотно изглеждат, няма как да не ти се преядат. Много са съблазнителни и страшно апетитни.
05.02.2016 12:49
1
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Изглеждат страхотно! Вили, майстор си в месенето и печенето на тесто!
05.02.2016 09:06
2
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Забравила съм да спомена ,за заливката че се запържва в олиото 1-2 с л брашно с щипка сол -това е Много са вкусни !
05.02.2016 08:35
2