Начин на приготвяне
Активирайте маята в малко топло мляко, супена лъжица захар и супена лъжица брашно.
Чукнете яйцата, прибавете киселото мляко, прясното мляко, маята и оцета.
Смесете добре и прибавяйте брашно на порции, като бъркате с лъжица. Добавете и солта.
Трябва да получите лепкаво тесто. Не е необходимо да месите, а само да бъркате с лъжицата. Добавете и натрошеното сирене.
Готовото тесто сложете в голям найлонов плик, където сте добавили олиото и разтопената мас. Оставете тестото да втаса.
Готовото тесто накъсайте на топчета, като предварително сте намаслили ръцете си.
Наредете ги в намазнена тава, поръсете с разтопено масло. Оставете милинките на топло, за да втасат. Поръсете със сусам.
Изпечете до розов загар в загрята фурна до 180 градуса.