Боб със спанак

Боб със спанак
Снимка: Антония Карова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4
"Какво му трябва на човек? На този въпрос се опитва да даде отговор този Вкусен боб в гювече"

Необходими Продукти

  • спанак - 300 г пресен (може и замрaзен)
  • боб - 200 - 250 г сух
  • целина - 1 стрък (или лъжичка микс от сушени зеленчуци)
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз
  • зехтин - 3 с.л. екстра върджин
  • сол - щипка
  • черен пипер - щипка
  • сминдух
  • червен пипер - 1 лъжичка сладък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се слага в голяма купа, залейте го с топла вода и го оставете така 12 часа. Изплакнете го и го прехвърлете в тенджера с 1-2 скилидки чесън. Добавете цялата глава лук (махам я накрая), пюрето от морковите, целината и изброените подправки.

Оставете боба да се вари около 90 минути. Междувременно измийте добре спанака и го прибавете към вече сварения боб. По желание добавете малко доматен сос. В края на готвенето се добавя и сол.

Поднесете боба с прясно смлян черен пипер и малко зехтин. Може да добавите и люта чушка. Благодарение на пюрето от моркови бобът става с много хубава кремообразна консистенция. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: