Целувки с шоколадов крем

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
4k
6
15/06/2016
"Ретро рецепта за целувки, слепени с невероятно вкусен шоколадов крем...просто фантазия..."
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 466
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците на сняг. Към тях прибавете захарта, като я сипвате на тънка струя. Продължете да разбивате докато се образуват твърди връхчета. Добавете ванилията и разбъркайте.

Върху хартия за печене шприцовайте целувките (формата и големината са по желание). Печете (сушете) на 100 градуса около 1 час. Оставете да се охладят.Загрейте сметаната и към нея прибавете натрошения шоколад.

Бъркайте докато се разтопи. Оставете да се охлади и с помощта на миксер, разбийте на пухкав крем. Вземете една целувка, щприцовайте от крема и покрийте с втора целувка.Така направете с всички целувки.

Не съм фен на целувките, но така приготвени ги обожавам!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Радика
Радика
26.03.2020 20:52
Здравейте,
Исках да ви попитам каква сметана сте използвали за тази рецепта ,тъй като при мен нещо не се получи ...
Може би защото ползвах полуготова сметана,която не се затопля,но се усетих късно :) разбива се студена и за не повече от 5 мин. се получава прекрасен лек крем) ,но явно за тази рецепта трябваше да ползвам друг вид сметана,която търпи топлобработка:)
Благодаря ви предварително
1
0
Добринка Петкова
Здравейте!Използвала съм течна сладкарска сметана на Май дей Вита(може да се използва и червената на Май дей Кремио).Загрявам сметана,без да завира и добавям шоколада .Бъркам докато се разтопи,оставям да се охлади - първо на стайна температура,след това в хладилника(стяга бързо). След това разбивам ,ако много е стегнал ,добавям още малко сметана и доразбивам .
0
0